Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Οικονομικές Αποκαλύψεις του Καθηγητού κ. Ν. Σταύρου.


Οικονομικές αποκαλύψεις του κ. Νίκου Σταύρου,
Καθηγητού στο Howard.


Στον Δημοσιογράφο κ. Παντελή Σαββίδη [Π.Σ.],
παρουσία του Καθηγητού κ. Στέλιου Ράμφου.
9η  Νοεμβρίου 2011,  ΕΤ3 ''ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ''   /http://www.sakis24.blogspot.com/


ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ :
Η Ελλάδα εκλήθη την περασμένη εβδομάδα να 
αναστείλει τουλάχιστον για ένα χρόνο την Δημοκρατία της !!
Η Ελλάς ΔΕΝ χρωστάει ούτε πεντάρα σε Έθνη Κράτη !!!
ΔΕΝ χρωστάμε ούτε στην Γαλλία ούτε στην Γερμανία !!! 
Χρωστάει μόνο σε Τραπεζίτες (!!)
  Οι Τραπεζίτες επενδύσανε τα χρήματα στην Ελλάδα σε ομόλογα και έπρεπε να αναλάβουν οι ίδιοι το ρίσκο που αναλαμβάνουμε και εμείς στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Δεν τους χρωσταμε απολύτως τίποτα!!!
Δεν έχουμε πλέον ανοικτή, Ελεύθερη Αγορά !!!
Έχουμε σοσιαλισμό (!!)
 Όμως σοσιαλισμό των ανωτέρων και ανωτάτων οικονομικών στρωμάτων. Εκείνοι παίρνουν τα κέρδη και 
ο φορολογούμενος παίρνει τους φόρους.
Είναι αναγκη για την Ελλάδα να επανέλθει,
να επανακτήσει κάπως την Εθνική της Κυριαρχία !!!


Η Ελλάδα, κατά την γνώμη μου, έπρεπε
να κηρύξει χρεοκοπία πριν ένα χρόνο.

Έχουμε δοτές κοινωνίες αντί κοινωνίες Εθνών και (επίσης έχουμε) κοινωνίες δουλοπαρίκων την εποχή της τεχνολογίας.
Έχουμε δημιουργήσει, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη,
μια Τάξη συστηματικών Κλεπτών Δημοσίου Πλούτου
και μετατρέψαμε τους Πολίτες σε φορολογουμένους
και μετέτρεψαν τους εαυτούς τους σε πανίσχυρους χρηματιστές,
οι οποίοι έχουν μετατρέψει τις Κυβερνήσεις σε απλούς 
αστυνομικούς να προστατεύουν τον πλούτο τους.

0.0         Π.Σ.- Καλημέρα κ. Σταύρου. Δύο σχολιάκια στην αρχή: 
Πώς βλέπετε, με την αγωνία που ξέρουμε πως σας διακρίνει, τα τεκταινόμενα στην χώρα μας, στην Ελλάδα δηλαδή. 
Πώς βλέπετε τα πράγματα από την απόσταση, από την μεγάλη απόσταση που είστε και πώς τα αποτιμάτε; 
Ένα σύντομο σχόλιο σ’ αυτό πρώτα.
0.20      «Κοιτάξτε, η κατάστασις στην Ελλάδα έχει διεθνείς επιπλοκές. Δυστυχώς οι Κυβερνήσεις τελευταίως έχουν μετατραπεί σε προσωρινούς τοποτηρητές των μεγάλων συμφερόντων.»
0.35      «Η Ελλάδα εκλήθη την περασμένη εβδομάδα να αναστείλει τουλάχιστον για ένα χρόνο την Δημοκρατία της, για να μην επηρεάσει τις εκλογές των ΗΠΑ και του Σαρκοζί στην Γαλλία. 
Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά και αυτό δεν εξαρτάται από την Ελλάδα διότι έχουμε στην περίπτωση αυτή την επιτροπή όλων των οικονομικών συνισταμένων σε CPS για την ρουλέτα που λέγεται χρηματαγορά. Έχουν μετατρέψει τα πάντα και τους πάντες, σε καταναλωτές και δανειζομένους. Έχουμε δοτές κοινωνίες αντί κοινωνίες Εθνών και (επίσης έχουμε) κοινωνίες δουλοπαρίκων την εποχή της τεχνολογίας. Η Ελλάδα είναι το πρώτο εργαλείο που χρησιμοποιούν από εδώ πέρα (ΗΠΑ) για την διάσπαση του Ευρώ και αυτό μπορώ να το πω ξεκάθαρα. Δεν θα είναι και πολύ άσχημο για την Ελλάδα.»
1.44      «Η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη να επανακτήσει την εθνική της νομισματική κυριαρχία.  Εάν δεν το κάνει, η Ελλάς θα είναι συνεχώς υπό την επίβλεψη της ΤΡΟΪΚΑΣ ή παρομοίων εις το μέλλον. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε δημοσιονομική πολιτική, να γίνεται σ’ ένα μέρος, και κοινωνική πολιτική να γίνεται σ’ ένα άλλο μέρος και αυτά τα δύο να συναντιούνται κάπου.»
2.10      «Πρέπει να θυμόμαστε ότι στις αρχές κάθε αιώνα, από τον 17ο αιώνα και μετά, έχουμε ριζικές μεταλλαγές. Έχουμε δημιουργήσει στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, μια Τάξη συστηματικών Κλεπτών Δημοσίου Πλούτου και μετατρέψαμε τους Πολίτες σε φορολογουμένους και μετέτρεψαν τους εαυτούς τους σε πανίσχυρους χρηματιστές, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τις Κυβερνήσεις σε απλούς αστυνομικούς να προστατεύουν τον πλούτο τους. π.χ., περιμέναμε από τον κ. Ομπάμα να φέρει αλλαγές στις ΗΠΑ. Βγήκε Πρόεδρος με το σύνθημα ΑΛΛΑΓΗ. Τι αλλαγή έγινε δηλαδή ;;;»
2.55       «Οι χρηματιστές της Wall Street την περίοδο των 2,5 ετών του κ. Ομπάμα έχουν βγάλει διπλάσια λεφτά, απ’ ότι έχουν βγάλει στην περίοδο της 8/ετίας του κ. Μπους. Αυτό δεν λέγεται αλλαγή(!) Οι κοινωνίες βρίσκονται σε συνεχή απειλή μετατροπής των σ’ ένα αυτοκρατορικό σύστημα, το οποίον διευθύνεται από τραπεζικούς παράγοντες και αστυνομεύεται από Έθνη Κράτη.»
3.30     Π.Σ.- Μία ακόμη ερώτηση κ. Σταύρου, επειδή παρακολουθείτε στενά αυτά που στην Ελλάδα λέμε εθνικά θέματα, πιστεύετε ότι με τις εξελίξεις που εισπράττετε εκεί στις ΗΠΑ ότι διακυβεύεται κάτι μείζον, εν μέσω κρίσις(;) γιατί όταν είσαι σε μια κρίση, είναι ευκολότερο να σε πλαγιοκοπήσουν. Ή είναι αυτό μια συγκυρία ενδεχομένως ευνοϊκή γι’ αυτά τα ζητήματα;;; 
3.57     «Κοιτάξτε, η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη κίνηση και θα γίνει ποιο μεγάλη σε όλα τα επίπεδα και θα γίνει ποιο μεγάλη, εφ’ όσον παραμένει με την ελπίδα ότι θα την σώσουν οι Ευρωπαίοι και οι μεγάλοι παράγοντες. Η Ελλάδα, κατά την γνώμη μου, έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία πριν ένα χρόνο. Αυτό άλλωστε το έχω γράψει και το έχω πει επανειλημμένως. Η Ελλάδα δεν χρωστάει ούτε πεντάρα σε Έθνη Κράτη, στην Γαλλία και στην Γερμανία. Χρωστάει σε Τραπεζίτες.   Οι Τραπεζίτες επενδύσανε τα χρήματα στην Ελλάδα σε ομόλογα και έπρεπε να αναλάβουν οι ίδιοι το ρίσκο που αναλαμβάνουμε και εμείς στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Δεν τους χρωστάμε τίποτα !!!
4.40    «Χρωστούσε, δηλαδή είχε την διαφορά μεταξύ εισοδήματος και χρέους 260 δισ.εκ.€  τώρα 285 δισ.εκ.€    Τι έγινε εκεί πέρα;;;   Εβάλαμε και δεχθήκαμε τρεις εκτιμητές της αξιοπιστίας Κρατών και Πολιτών, Moody’s, Standard and Poors και Fitch. Αυτοί οι τρεις εκτιμητές είναι δημιουργήματα των Τραπεζών.»
5.08    «Τι ακριβώς θα γινόταν παραδείγματος χάριν εάν η Moody’s δεν υποβιβάζει την αξιοπιστία της Ελλάδος ή την αξιοπιστία των ΗΠΑ και ποιοι τις ελέγχουν αυτές;;;   Η Moody’s π.χ. ελέγχεται από το 1 δισ.εκ. των Αμερικανών των Warren Buffett Γουόρεν.»
5.27    «Δηλαδή έχουμε το εξής. Οι Τράπεζες εκτιμούν τα Κράτη και τους Πολίτες για να τους δανείσουν χρήματα, χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση οι ίδιοι να λάβουν τα μέτρα τους, ή να κερδίσουν ή να χάσουν, σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες, τους οποίους αυτοί προωθούν, ανοικτή αγορά
5.50    «Δεν έχουμε πλέον ανοικτή αγορά. Έχουμε σοσιαλισμό. Όμως σοσιαλισμό των ανωτέρων και ανωτάτων οικονομικών στρωμάτων. Εκείνοι παίρνουν τα κέρδη και ο φορολογούμενος παίρνει τους φόρους. Δηλαδή πηγαίνουμε προς μιαν εξέλιξη, όπου μετατρέπονται οι πάντες σε καταναλωτές επί πιστώσει και σε δουλοπάρικους εποχής υψηλής τεχνολογίας.»
6.18    «Άλλωστε το Κράτος έχει χάσει πλέον τον έλεγχο αυτών των τεραστίων συμφερόντων. Γι’ αυτό ακριβώς λέγω ότι είναι αναγκη για την Ελλάδα να επανέλθει, να επανακτήσει κάπως την Εθνική της Κυριαρχία, διαφορετικά, μιλάμε για καταστροφές. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγαλύτερη κρίση κατά την γνώμη μου, απ’ ότι ήταν στον πόλεμο το 1945.»
6.43 «Η κατάστασις δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί η Κυβέρνησις της Ελλάδος να μετατραπεί σε αστυνόμους των Τραπεζών της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
6.53       Π.Σ.- Μάλιστα. κ. Σταύρου, ευχαριστώ πολύ για την συνομιλία που είχαμε. Να είστε καλά!  Εγώ ευχαριστώ!   6.58

Επίσης δείτε το Video : 
"Εποχή κοινωνικοπολιτικής αποδομήσεως.
ΕΤ.3 «Ανιχνεύσεις» 12.5.2010 
Στα πλαίσια της εκπομπής "Ανιχνεύσεις" της 12.5.10 με θέμα : 
«Ο Ερντογάν στην Αθήνα». Πώς διαμορφώνονται 
οι ελληνοτουρκικές σχέσεις;  Ο επίτιμος καθηγητής 
Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Howard 
της Ουάσιγκτον κ. Νικόλαος Σταύρου εξηγεί πώς η Ελλάδα 
μπήκε σε μια επικίνδυνη και προσχεδιασμένη  
εποχή κοινωνικοπολιτικής αποδομήσεως.

29/12-2011.  ΕΦΥΓΕ Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΗΣ,
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ του Howard ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ, στα 77 χρόνια του.


   Άκουσε την ηχογραφημένη Συνέντευξη:  
Νικόλαος Σταύρου: Να πάψει η μικροπολιτικολογία σε βάρος του ελληνικού εθνικού συμφέροντος, Φωνή της Αμερικής (Voice of America),
Συνέντευξη 05/11/2011 στον Γιώργο Μπίστη.

   Ο Νικόλαος Α. Σταύρου ήταν Έλλην της Αμερικής, Ακαδημαϊκός και συγγραφέας. Εθεωρείτο ως "μαχητική φωνή" του Αποδήμου Ελληνισμού, στις ΗΠΑ.
Γεννήθηκε το 1935 στο χωριό Γριάσδανη της Βορείου Ηπείρου, που σήμερα υπάγεται στον δήμο Κονσίπολης της επαρχίας των Αγίων Σαράντα του νομού Αυλώνος. Απεβίωσε εις Μπεθέσντα Μέριλαντ την 29η Δεκεμβρίου 2011.
    Ήταν γιος της πολυμελούς οικογένειας του Αθανασίου Σταύρου και είχε τρία αδέλφια και τρεις αδελφές. Το 1952 η οικογένειά του καταφεύγει αρχικά στην Ελλάδα, μετά την άνοδο του κομμουνισμού στην Αλβανία, και έπειτα το 1956 στην Αμερική.
Μετά το Διδακτορικό του στην Πολιτική Θεωρία και τις Διεθνείς Σχέσεις, στο Πανεπιστήμιο του Τζωρτζ Ουάσινγκτων, διδάσκει στην Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Χάουαρτ στην Ουάσινγκτον, όπου φθάνει στην θέση του Ομοτίμου Καθηγητού. [Από την Βικιπαίδεια.]


© Copyright Ἱστολογίου διὰ τὴν ἀπομαγνητοφώνησιν.
Ἐπιτρέπεται ἢ καὶ «ἐπιβάλλεται» ἡ περιορισμένη ἀντιγραφὴ
καὶ χρῆσις τῶν ἄρθρων τῆς παρούσης ἱστοσελίδος,
ὑπὸ τὴν ῥητὴν Ὑποχρέωσιν τοῦ ἐνεργοῦντος νὰ ἀναφέρῃ τὸν Συγγραφέα,
ὡς καὶ τὴν πηγὴν προελεύσεως, ὡς ὁ νόμος ὁρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.