Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Δυναμική Ανάπτυξις Ελλάδος.


ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ε.Α.Ο.Α.Ε.

Προς μία όντως Δυναμικά Διαδραστική και Ταχεία ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙ της Ελλάδος, κατά τα πρότυπα των Ελευθέρως Αναπτυσσομένων Λαών,
όπου ο Πολίτης έχει τον πρώτο λόγο, αλλά και την Ευθύνη.

Από το Οικονομικό αδιέξοδο στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ευμάρεια!!!
Προτάσεις του Δρ. Αθ. Χύμη για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ.


   Προτάσεις για την οικονομική ανάπτυξι της Ελλάδος, από την σημερινή πολύ χαμηλή παραγωγή, προς την Κοινωνική και Εθνική Ευημερία.

   Το ζητούμενο και απολύτως αναγκαίο είναι να αναπτυχθεί και να αυξηθεί η παραγωγή.
Το πρώτο αναγκαίο που απαιτείται, η πρώτη μέριμνα, είναι να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις που κρύβει εντός του κάθε Έλλην.
Για να γίνει αυτό χρειάζονται απλά μέτρα τα οποία ουδείς πολιτικός τολμά να πει διότι έχουν "πολιτικό κόστος", επειδή ολόκληρος ο συνδικαλισμός και ολόκληρο το κομματικό – πελατειακό κράτος, από την μεταπολίτευση και μετά, χτίστηκε πάνω στην τιμωρία του επιχειρείν και στην επιβράβευσι της τεμπελιάς.
Προ ετών Έλλην επιχειρηματίας θέλησε να συνδέσει νησιά με υδροπλάνα και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έπεσαν πάνω στην τότε κυβέρνησι, ώστε να ματαιώσουν αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα, που είχε σχεδιάσει και το οποίο προτίθετο να εφαρμόσει ο Έλληνας επιχειρηματίας. Όμως η υλοποίησις αυτή θα "έκοβε" την κίνησι του κατεστημένου των ακτοπλοϊκών εταιριών και κατά συνέπεια θα ελάττωνε τις υψηλές τιμές που απολαμβάνουν. Μέσω της γνωστής γραφειοκρατίας "τα κατάφεραν", τον έδιωξαν δηλαδή, εις όφελος των κομματικών-πελατειακών-συνδικαλιστικών συμφερόντων, και εις βάρος ολοκλήρου της κοινωνίας. Έτσι ματαιώθηκε και τελικά εξαλείφθηκε η πηγή γρήγορης και φθηνής μεταφοράς, αλλά και αυξήσεως του Τουρισμού, εγχωρίου και ξένου. Ματαιώθηκε λοιπόν μια δυναμική συμβολή στην ανάπτυξι της Ελληνικής οικονομίας, προς βλάβην όχι μόνον των τοπικών Κοινωνιών, αλλά γενικότερα της Ελληνικής Οικονομίας.
Εδώ καταφαίνεται πως η "κομματοκρατία", ο κομματικός Παρεμβατισμός, όχι μόνον παρεμποδίζει, αλλά αναστέλλει την οικονομική Ανάπτυξι.
Λύσις επί αυτού υπάρχει άμεση, όμως μόνον για όποιον Πολιτικό θέλει την Σωτηρία της Ελλάδος!

Γενικές Αναπτυξιακές Προτάσεις, απλές αλλά όχι απλοϊκές!
Οικονομικές δηλαδή προτάσεις, πέραν των συντεχνιακών και δημαγωγικών, για την Κοινή και Καθολική Ωφέλεια των Ελλήνων και την Σωτηρία της Πατρίδος μας!!!
    Εδώ και ΤΩΡΑ :
1.            Μείωσις φορολογικών συντελεστών. Χαμηλός Ενιαίος  φόρος (flat tax). Έτσι δεν τιμωρούνται οι επιχειρηματίες και οι σκληρά εργαζόμενοι, όπως αντιθέτως θέλει να κάνει η κρατούσα πολιτική νοοτροπία για να φέρει ανεργία και χάος. Όμως η μείωσις των φόρων θα δημιουργήσει άμεσα και πλήθος θέσεων Εργασίας.
2.            Μείωσις φόρου επιχειρήσεων και συγχρόνως απάλειψις διπλής φορολογήσεως. Αυτό που επικρατεί τώρα πρέπει να σταματήσει αμέσως! Τώρα, επιβάλλεται φόρος σε κέρδη επιχειρήσεως και μετά ξανά φόρος στο εισόδημα ατόμων που παίρνουν μέρισμα από το ήδη φορολογηθέν κέρδος της επιχειρήσεως. Ο διπλός φόρος πολεμά και ακόμη τιμωρεί το επιχειρείν.
3.            Τα επιδόματα ανεργίας, ταυτοχρόνως με τα ανωτέρω μέτρα, πρέπει σταδιακά να μειωθούν. Η μείωσις των επιδομάτων ανεργίας είναι απολύτως αναγκαία διότι όσον αυτά αυξάνουν τόσον επιδοτείται η αδιαφορία και η αδράνεια. Συνεπώς επιδοκιμάζεται, επιδοτείται και αμείβεται η τεμπελιά. Δεν είναι δυνατόν να χρειάζονται εργατικά χέρια για να μαζέψουν την αγροτική παραγωγή και ουδείς Έλλην να εμφανίζεται από τη μία και από την άλλη να υπάρχει υψηλή ανεργία!
4.            Απελευθέρωσις ΤΩΡΑ όλων των επαγγελμάτων. Αρκετά έφαγαν όλοι αυτοί από τις σάρκες του ελληνικού Λαού, τόσα χρόνια και χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Παραδείγματα : α. Γιατί π.χ., ο ταξιτζής και ο φορτηγατζής να πληρώνει την άδεια δεκάδες χιλιάδες ευρώ; Αυτά είναι πεταμένα λεφτά. Αυτό σημαίνει ότι μετά θα χρεώσει παραπάνω, για να τα αποσβέσει. Σημαίνει ότι θα τα πληρώσει ο κόσμος, εμείς. β. Γιατί ο δικηγόρος και ο συμβολαιογράφος να παίρνει αμοιβή που έχει θεσμοθετηθεί από το κλεπτοκομματικό κράτος; Ο Ελεύθερος συναγωνισμός θα καθορίσει αυτομάτως το τίμημα του Έργου, της εργασίας εκάστου, το τι  πόσον θα πάρει έκαστος ελεύθερος επαγγελματίας. Γιατί να τον πληρώνουμε όλοι εμείς αντί να πληρώσουμε κάτι άλλο πιο χρήσιμο για μας συμβάλλοντας έτσι στην πραγματική ανάπτυξι; Οι λίγοι π.χ. «αυτοκινητιστές», που μόλις αγόρασαν την άδεια και θα ζημιωθούν υπάρχει τρόπος να βοηθηθούν. Όλοι οι συνάδελφοί τους θα δημιουργήσουν ταμείο, όπου θα καταθέσουν εθελοντικά τον οβολό τους, που τόσα χρόνια έπαιρναν με το παραπάνω από τον απλό πολίτη και έτσι θα στηρίξουν τους λίγους ζημιούμενους – «αδικημένους» Συναδέλφους τους! Έτσι θα εφαρμοστεί η έμπρακτος, δικαία και ανταποδοτική Αλληλεγγύη, των υπευθύνων, αυτοδιοικουμένων και με αλληλεγγύη πλέον πολιτών, χωρίς τις πατερίτσες, «τα δεκανίκια τού Κομματικού Κράτους».
5.            Άμεση αξιολόγησις, όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών και υπαλλήλων με κριτήρια παραγωγής Ηθικά και αδιαβλήτως Αντικειμενικά, εκπορευόμενα από τον Πολίτη, τον άμεσο δηλαδή ενδιαφερόμενο και όχι από τα κόμματα και τους «ημετέρους».
6.            Ταυτόχρονη μείωσις της γραφειοκρατίας και των διαδικασιών-αδειών ώστε να καταστεί ο ιδιωτικός τομέας παραγωγικότερος. Να μην χάνει δηλαδή χρόνο και χρήμα, σε ανούσια γραφειοκρατία. Αλλά ακόμη και ο δημόσιος τομέας, θα γίνει παραγωγικότερος, αφού θα κάνει και λιγότερη, αλλά και πλέον αποτελεσματική εργασία. Έτσι δεν θα υπάρχει πλέον η ανάγκη για τόσους πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και οι υπάρχοντες δεν θα χρειάζεται να εργάζονται υπερωρίες, μα ούτε και θα βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται αδιακρίτως παραγωγικότητος. Το μέτρο των «οριζοντίων περικοπών» είναι μέτρο Άδικο, Ανήθικο και συγχρόνως Απάνθρωπο διότι τιμωρεί τον Ευσυνείδητο και Εργατικό, καταλογίζοντάς του ουσιαστικά τα διαπραττόμενα αδικήματα τών “άλλων”, των βλαπτικών, οκνηρών και πονηρών, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον επιζήμιο και τον “ημέτερο”, το “κομματικό όργανο ", που συνετέλεσε στην πελατειακή σχέσι, η οποία έφερε την χώρα στην χρεωκοπία.
7.            Επαναπατρισμό του Ελληνικού υπερστόλου, με μέτρα υπέρ τών Εφοπλιστών και όχι η Ελλάς να τιμωρεί την μεγαλύτερη επιχειρησιακή δύναμι του Πλανήτη, τους Έλληνες Εφοπλιστές, τα δικά της παιδιά, που φέρνουν αφθονία πλούτου, ευημερίας και φήμης στην Πατρίδα μας! Η επάνοδος τού Ελληνικού υπερστόλου σημαίνει εκατοντάδες περιφερειακές επιχειρησιακές μονάδες και συνεπώς χιλιάδες θέσεις Εργασίας!!!  

   Όλα τα ανωτέρω μέτρα, είναι απαραίτητο να ληφθούν μαζί και όχι αποσπασματικά και μεμονωμένα, ώστε να λειτουργήσουν διαδραστικά και συνεπώς ομαλά, προς την ανάπτυξι της χώρας μας!!!
Π.χ. το επίδομα ανεργίας θα πρέπει να μειωθεί, μαζί με τους συντελεστές φορολογήσεως και την απλοποίησι διαδικασιών, ώστε και φθηνότερα να καταστούν τα προϊόντα, αλλά και θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν, δια της ενεργοποιήσεως επιχειρηματιών!!!  Πρέπει λοιπόν να αμείβεται το επιχειρείν δια διευκολύνσεων και απαλλαγών και όχι δι’ επιδοτήσεων!!!

   Γενικώς η συνταγή επιτυχίας είναι: χαμηλοί φόροι και μικρό κράτος, το οποίο θα ασχολείται μόνο με την Ασφάλεια και την Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να είναι ανεξάρτητη και όχι όπως έχουν κάνει τόσα χρόνια που Βουλευτής και Υπουργός είναι το ίδιο πρόσωπο και φυσικά επεμβαίνουν και στην  Δικαιοσύνη.
   Το κράτος δεν νοείται να είναι επιχειρηματίας. Δεν επιτρέπεται να μεταμορφωθεί και να λειτουργεί ως επιχειρηματίας, αλλά ούτε ως τραπεζίτης.  
Το κράτος απλώς πρέπει να εγγυάται την Τάξι, τον Νόμο, ως και την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Τα υπόλοιπα τα κάνουμε εμείς οι Υπεύθυνοι Πολίτες. Τόσο δε περισσότερο υπεύθυνοι γινόμαστε όσο περισσότερο το κράτος δεν προστατεύει συντεχνίες και δεν αναλαμβάνει τον ρόλο του πατερούλη (Προστατευτισμός). Αλλιώς γινόμαστε ανεύθυνοι και οκνηροί, καθώς όλα τα περιμένουμε από τον «πατερούλη», το Κομματικό Κράτος.
   Οι αγρότες μόνοι τους θα ανασυστήσουν τούς πάλαι ποτέ Κραταιούς Συνεταιρισμούς, τους οποίους ο κομματισμός διέλυσε. Όπως είπαμε, δεν χρειάζονται επιδοτήσεις.
   Οι επιχειρηματίες, Έλληνες και ξένοι θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, στην Χώρα των χαμηλών φόρων, της μικρής γραφειοκρατίας, και του σταθερού Νομικού πλαισίου, στην Χώρα προστασίας της ιδιοκτησίας και της εύρυθμης λειτουργίας της Δικαιοσύνης, για να επενδύσουν. Έτσι αυτομάτως θα δημιουργήσουν θέσεις Εργασίας και όχι διά κρατικών Επιδοτήσεων, που απαιτούν κι’ άλλους φόρους.
    Απαιτείται Ευέλικτο Νομικό πλαίσιο και χαμηλοί Φόροι, κάτω του 10%, ώστε να μην εμποδίζεται ο αγρότης, ο επιχειρηματίας, ο εργαζόμενος, να κάνει ό,τι νομίζει καλύτερο για αυτόν και την οικογένειά του. Τότε αυτό θα είναι συγχρόνως Ωφέλιμο και για την Πατρίδα μας!!!  Έχει αποδειχθεί ότι η μικρή μέχρι μηδενική φορολογία φέρνει ταχεία και σταθερά εξελισσομένη Οικονομική Ανάπτυξι και συνεπώς ευημερία.
    Να μην Τιμωρείται πλέον η Εργασία και η Περιουσία!!! Αυτό γίνεται με χαμηλούς φόρους και μόνον.

     Τέλος πρέπει να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε ότι η Αυτάρκεια ΔΕΝ είναι αυτοσκοπός. Μπορεί να παράγουμε πράγματα πολύ χρήσιμα για άλλους,  (μεταξύ άλλων ελαιόλαδο, αγροτικά προϊόντα, τουρισμό, ιδέες, πετρέλαια, ...), τα οποία τα εμπορευόμαστε για να αποκτήσουμε άλλα αγαθά που δεν παράγουμε. Το θέμα είναι να υπάρχει Παραγωγή και όχι αναγκαστικά Αυτάρκεια. Το υπέδαφος, το έδαφος, οι θάλασσες, ο Ήλιος μας, οι άνεμοι, η Ναυσιπλοΐα μας, η Ιστορία μας, ο Πολιτισμός μας, η Παράδοσίς μας, η Γλώσσα μας, το Ελληνικό Πνεύμα, μαζί με την απαράμιλλη Εργατικότητα του Έλληνα και τον Επιχειρηματικό του Νου, μπορούν να κάνουν την Ελλάδα πρώτη Δύναμι παγκοσμίως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.