Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Λόγος Προέδρου Kennedy.

 Λόγος του Προέδρου Αμερικής John F. Kennedy.
Βρισκόμαστε παγκοσμίως αντιμέτωποι σε μια μονολιθική και αδίστακτη συνομωσία.

John F. Kennedy: 29.5.1917 – 22.11.1963 Δολοφονείται
 Εκλέγεται 35ος Πρόεδρος Αμερικής τον Νοέμβριος του 1960.
Κένεντι είχε Ιρλανδική Καταγωγή και ήταν ο πρώτος Καθολικός Πρόεδρος 
των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Η.Π.Α.)

Video:  Ο Κένεντι μιλά για τους Ιλουμινάτι
http://www.youtube.com/watch?v=LKGbsj5KP-A
 Απομαγνητοφώνησις: 

0.29   Κυρίες και Κύριοι,

Σε μια Ελεύθερη και Ανοικτή Κοινωνία, η ίδια η λέξη «μυστικότητα» απωθεί. Και είμαστε, ως Λαός, εγγενώς και ιστορικά, αντίθετοι προς τις μυστικές εταιρείες, τους μυστικούς όρκους και τις μυστικές διεργασίες.

Αποφασίσαμε εδώ και καιρό ότι οι κίνδυνοι της υπερβολικής και αδικαιολόγητης αποκρύψεως σημαντικών γεγονότων κατά πολύ υπερβαίνουν τους κινδύνους που προτάσσονται γι’ αυτή την απόκρυψη. Ακόμα και σήμερα υπάρχει μικρή αξία στην  εναντίωση στους κινδύνους μιας κλειστής κοινωνίας μέσω της μειώσεως των αυθαιρέτων περιορισμών της.

1.08  Ακόμα και σήμερα, υπάρχει μικρή αξία στη διασφάλιση επιβιώσεως του Έθνους μας, αν οι παραδόσεις μας (της Ελευθερίας) δεν επιβιώσουν μαζί με αυτό. Και υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος μια αναγγελία για αύξηση των μέτρων ασφαλείας να χρησιμοποιηθεί από εκείνους που θα ήθελαν να επωφεληθούν από μια τέτοια κατάσταση, ώστε αυτά να φτάσουν μέχρι τα όρια της κρατικής λογοκρισίας και αποκρύψεως. Δεν σκοπεύω να επιτρέψω αυτό – στο μέτρο που ετούτο θα μου είναι δυνατό.

1.37  Και κανένα μέλος της Κυβερνήσεώς μου, είτε υψηλά είτε χαμηλά ιστάμενο, είτε πολιτικό είτε στρατιωτικό δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τα σημερινά μου λόγια ως μια δικαιολογία για να λογοκρίνει ειδήσεις, να απαγορεύσει αντίθετες φωνές, να καλύψει λάθη ή να αποκρύψει από τον Τύπο και το κοινό τα γεγονότα που έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν.

1.58  Γιατί Βρισκόμαστε παγκοσμίως αντιμέτωποι σε μια μονολιθική και αδίστακτη συνομωσία η οποία χρησιμοποιεί κυρίως μυστικά τεχνάσματα για να διευρύνει την σφαίρα επιρροής της, εξαπλώνεται μέσω μυστικών συνεργατών, μάλλον παρά απροκάλυπτα, ανατρέπει καθεστώτα, μάλλον παρά προωθεί ψηφοφορίες, εκφοβίζει, μάλλον παρά τιμά το δικαίωμα ελευθέρας επιλογής, χρησιμοποιεί αντάρτες την νύκτα, παρά στρατιώτες την ημέρα.

    Είναι ένα σύστημα που έχει στρατολογήσει μεγάλους υλικούς και ανθρώπινους πόρους  για να δομήσει έναν συνεκτικό και αποδοτικό μηχανισμό που συνδυάζει στρατιωτικές, διπλωματικές, κατασκοπευτικές, οικονομικές, επιστημονικές και πολιτικές ενέργειες.

2.49  Οι διεργασίες του συστήματος αυτού κρατιούνται εσκεμμένα μυστικές. Τα λάθη του συγκαλύπτονται και αποκρύπτονται. Οι αντίθετες φωνές αναγκάζονται να σωπάσουν. Κανένα έξοδο δεν κρίνεται υπερβολικά μεγάλο αν χρησιμεύει στους σκοπούς του, καμιά υπόνοια δεν δημοσιεύεται, κανένα μυστικό δεν αποκαλύπτεται.

3.07  Κανένας Πρόεδρος δεν θα έπρεπε να φοβάται την δημόσια έκθεση του προγράμματός του. Γιατί από μια τέτοια εξέταση πηγάζει η κατανόηση και από την κατανόηση η στήριξη του προγράμματος ή η εναντίωση σ’ αυτό – και είναι και τα δύο τούτα απαραίτητα.

3.20  Δεν ζητώ από τις εφημερίδες σας να υποστηρίξουν την Κυβέρνηση, αλλά ζητώ την βοήθειά σας στο σημαντικότατο έργο της πληροφόρησης του αμερικανικού Λαού και του καλέσματός του σε επιφυλακή. Γιατί έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ανταπόκριση και στην αφιέρωση των πολιτών μας, όταν αυτοί είναι πράγματι πληροφορημένοι.

3.45  Όχι μόνον δεν θα ζητούσα την αποφυγή της εναντίωσης των αναγνωστών σας προς την κυβέρνηση, αλλά θα την επιδοκίμαζα. Αυτή η κυβέρνηση σκοπεύει να είναι ειλικρινής σχετικά με τα λάθη της γιατί, όπως είπε κάποτε ένας σοφός, το λάθος μετατρέπεται σε σφάλμα μονάχα όταν αρνείσαι να το διορθώσεις.

4.00 Σκοπεύουμε να δεχθούμε την πλήρη ευθύνη για τα λάθη μας και περιμένουμε από σας να μας τα δείξετε όταν διαφεύγουν της προσοχής μας. χωρίς αντιπαράθεση και χωρίς κριτική καμιά κυβέρνηση και καμιά χώρα δεν μπορεί να πετύχει. Και καμιά δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει.

4.15  Είναι γι’ αυτό που ο Αθηναίος νομοθέτης Σόλων όρισε έγκλημα το να ξεγλιστρά οποιοσδήποτε πολίτης από την δημόσια αντιπαράθεση με τους διαφωνούντες προς αυτόν. Κι’ είναι γι’ αυτό που ο Τύπος μας χαίρει της πρώτης τροπολογίας του Συντάγματος. Είναι η μόνη επιχείρηση στην Αμερική που έχει τεθεί υπό την προστασία του ίδιου του Συντάγματος, όχι απλά για να διασκεδάζει και να ευφραίνει, όχι για να μικρολογεί και συνθηματολογεί, όχι για να προσφέρει στο κοινό ό,τι εκείνο θέλει, αλλά για να πληροφορεί, να ευαισθητοποιεί και να αφυπνίζει, για να διατυπώνει τους κινδύνους και τις ευκαιρίες, να υποδεικνύει τις κρίσεις και τις επιλογές, για να καθοδηγεί, να διαμορφώνει, να διδάσκει και κάποτε ακόμη να οργίζει την κοινή γνώμη.

5.00  Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη κάλυψη ανάλυση των διεθνών ειδήσεων – γιατί δεν είναι αυτές πιά μακρινές και ξένες αλλά κοντινές και τοπικές. Σημαίνει έμφαση στην κατανόηση των ειδήσεων, καθώς και της διαδόσεώς των. Και τελικά σημαίνει ότι η Κυβέρνηση σε όλα τα κλιμάκια πρέπει να ανταποκριθεί στη δική της υποχρέωση να σας παρέχει την πιο πλήρη πληροφόρηση – εκτός μόνο των περιπτώσεων που κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά αντίθετο στην εθνική ασφάλεια.

5.31  Κι’ είναι γι’ αυτό λοιπόν που προσβλέπουμε στον Τύπο –τον καταγραφέα των πράξεων του Ανθρώπου, τον φύλακα της συνειδήσεώς του, τον κομιστή των ειδήσεών του– για να μας υποστηρίξει και να μας ενισχύσει, ώστε ο Άνθρωπος να μπορεί να είναι εκείνο για το οποίον γεννήθηκε για να είναι – Ελεύθερος και Ανεξάρτητος.

© Copyright Ἱστολογίου Οἰκονομία καὶ Πολιτεία.
Δὲν ἐπιτρέπεται οὔτε κἂν ἡ περιορισμένη ἀντιγραφὴ
καὶ χρῆσις τῶν ἄρθρων τοῦ ἱστολογίου αὐτοῦ, παρὰ μόνον
διὰ ἰδιωτικὴν - ἀτομικὴν χρῆσιν, ὑπὸ τὴν ῥητὴν Ὑποχρέωσιν καὶ πάλιν
τοῦ ἐνεργοῦντος, νὰ ἀναφέρῃ τὸν Συγγραφέα,
καθώς καὶ τὴν πηγὴν προελεύσεως, ὡς ὁ νόμος ὁρίζει.
Φυσικὰ ἐννοεῖται πὼς εἶναι Καλὸν νὰ κοινοποιοῦνται τὰ ἄρθρα,
ἐὰν φυσικὰ συμφωνῆτε καὶ θέλετε!
Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω...!!!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.